Úterý, 16 dubna, 2024
DomůNovinkyTip na hru: Bezvadná klikací adventura Finding Teddy

Tip na hru: Bezvadná klikací adventura Finding Teddy

Je libo krásnou point-and-click adventuru?

Občas máme chuť zahrát si i na mobilu něco, co není jen malá logická hříčka pro zabití času v MHD. Naštěstí nám ale svět moderních mobilních her nabízí dostatek možností a titulů, které si v ničem nezadají třeba se nezávislými hrami na počítače. A jednou z nich je atmosférická adventura Finding Teddy.

V úvodní animaci vidíme, jak se do pokoje malé holčičky vplíží během noci jakési monstrum – a unese jejího oblíbeného plyšového medvídka. A je na vás, abyste ho z magického světa za šatní skříní zachránili. V něm vás čekají hádanky, které sice obtížností nepatří mezi nejnáročnější, budete při nich ale muset zapojit nejen logické uvažování, ale taky sluch. Přesněji ten hudební, a proto doporučujeme spíš než v tramvaji hrát Finding Teddy třeba doma před spaním se sluchátky na hlavě.

Screenshot_2015-10-31-21-55-29

Celá hra se přitom obejde beze slov a dialogů, zákonitosti herního světa a pocity jeho obyvatel poznáváte jen ze zvuků a výrazů jejich tváře. Finding Teddy se jinak ovládá jako běžná adventura, takže v herním světě dotyky hledáte skrytá místa a předměty, které pak přetažením z inventáře používáte. A to vše v nádherné, ručně dělané pixelartové grafice, která ale nerezignuje na některé modernější efekty a vývojářům se tak podařilo vytvořit poměrně svébytný styl. Animace hlavní hrdinky i dalších postav se povedly a jedničku – svět Finding Teddy je prostě radost prozkoumávat.

Screenshot_2015-10-31-21-57-11

Hra sice nevydrží na dlouho (dohrát se dá třeba i za hodinu času), ale rozhodně patří k tomu atmosférou nejoriginálnějšímu, co si na mobilech můžete zahrát. Jestli vás podobné jednohubky baví, můžeme Finding Teddy s klidem doporučit. Ke koupi je jak na App Storu, tak Google Play.

[appbox googleplay com.storybird.findingteddy]

[appbox appstore id593845428?mt=8]

Ondřej Trhoň
Ondřej Trhoňhttp://www.ondrejtrhon.cz
Přízemní intelektuál, fanoušek The Verge, student žurnalistiky v Praze a nenapravitelný milovník koček.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře