Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyChlapec ve hře utratil 140 tisíc, otec o tom nevěděl

Chlapec ve hře utratil 140 tisíc, otec o tom nevěděl

Free-to-play hry mohou být velmi nebezpečné. Nejen, že v mnoha případech vyvolávají závislost podobnou závislosti na výherních automatech, kromě toho však k placení mohou zlákat vaše děti. A to aniž byste o tom vůbec něco věděli.

Přesně to se stalo 32 letému Mohamedovi z Velké Británie. Jeho sedmiletý syn Faisall v období od 13. do 18. prosince na mikrotransakcích v free-to-play hře Jurassic World utratil přibližně 4000 liber (asi 140 tisíc korun). Pamatoval si totiž heslo k otcovu Apple ID.

Mohamed o vykonání transakce nedostal žádné upozornění, takže si chybějících peněz všiml až ve chvíli, kdy chtěl svému dodavateli zaplatit za novou várku koberců. Okamžitě zavolal do banky, kde mu důvod chybějících peněz prozradili.

Malý Fasaill údajně nevěděl, že ve hře platí reálnými penězi. Jeho otec zase nedostal potvrzení o provedené mikrotransakci, takže chlapce nemohl zastavit. Z toho důvodu se obrátil na podporu Applu. Zde mu však peníze vydali až poté, co Mohamed řekl, že peníze mu budou chybět na nákup vánočních dárků pro děti. Je fajn, že se lidé z podpory smilovali. Na druhou stranu – neměly by se peníze v těchto případech vracet automaticky?

jurassic-world

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

5 KOMENTÁŘE

  1. Neměli!!!je to jen chyba rodičů …. Cvrček vůbec neměl vědět heslo ID.

  2. Hry pred deti by nemali obsahovať mikrotransakcie vôbec. Nech si dajú vyššiu celkovú cenu, nákup hry je otázkou rodiča, ktorý si rozmyslí, za ktorú hru a koľko zaplatí.

    @MOHAMMED: Vy teda máte prehľad 🙁

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře