Neděle, 14 dubna, 2024
DomůNovinkyKvůli Falloutu 4 ztratil práci i ženu! Teď žaluje Bethesdu

Kvůli Falloutu 4 ztratil práci i ženu! Teď žaluje Bethesdu

28letý Rus z Krasnojarsku žaluje společnost Bethesda kvůli hře Fallout 4. Během tří týdnů záchvatu naprosté závislosti, kdy nebyl schopen se odtrhnout od počítače, ho vyhodili z práce a opustila ho manželka. Vývojářům vyčítá, že hru udělali až příliš návykovou.  Kdyby ho prý bývali na tuto skutečnost předem upozornili, nikdy by si ji nekoupil nebo by začal hrát až na Vánoce.

Jako odškodné za způsobené trauma Rus požaduje po herním studiu 500 tisíc rublů, tedy zhruba 170 tisíc korun. Přestože zní celá kauza směšně, nejedná se o jediný podobný případ.

V roce 2010 zažaloval havajský hráč vývojáře z NCsoft kvůli tomu, že se stal závislým na MMORPG Lineage II. Zajímavé na jeho příběhu je, že soudce mu dal částečně za pravdu. Vývojáři totiž museli zaplatit soudní poplatky, které se během šestiměsíčního líčení nahromadily.

fallout 4

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře