Neděle, 14 dubna, 2024
DomůNovinkyHuawei G7 Plus oficiálně: 5,5palcový FHD displej a 13Mpx fotoaparát

Huawei G7 Plus oficiálně: 5,5palcový FHD displej a 13Mpx fotoaparát

Smartphone Huawei G7 Plus zaujme velikým displejem, kovovým tělem s elegantním designem a výbavou, která nezklame ani náročnější zákazníky. Zajímavě vypadá i cenovka.

Huawei G7 Plus vychází z modelu G7, který čínský výrobce představil loni v září na veletrhu IFA. Vylepšení je celá řada. Displej má stále úhlopříčku 5,5 palce, ovšem rozlišení již není HD, nýbrž Full HD 1 920 × 1 080 pixelů. Telefon má rovněž více výkonu. O pohon se stará osmijádrový Snapdragon 615 společně se 3 GB RAM. Co do multimediálních nároků se G7 Plus tedy rozhodně nemá za co stydět a zcela postačí na přehrávání filmů ve vysokém rozlišení či hraní 3D her. Paměť o velikosti 32 GB se dá rozšířit kartami microSD.

Vedle standardní WiFi a Bluetooth konektivity zde nalezneme i podporu LTE a také technologii NFC. Fotoaparát s rozlišením třináct megapixelů na zadní straně doplňuje přisvětlovací dioda a čtečka otisků prstů. Pro snímaní selfie je připravena pětimegapixelová kamerka. Ve smartphonu je předinstalovaný Android 5.1 Lollipop s uživatelskou nadstavbou EMUI 3.1.

Huawei G7 Plus se začíná prodávat v Číně a Tchajsku za přibližně 330 dolarů (9 700 Kč s DPH).

g7plus

Zdroj: AA

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře