Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyGoogle ztratil data některých uživatelů, když do rozvodny udeřil blesk

Google ztratil data některých uživatelů, když do rozvodny udeřil blesk

Do vybudování síťové infrastruktury Google investoval miliardy dolarů, po zásahu přírody se však datové centrum společnosti potýká s problémy. 

Před několika hodinami udeřil do rozvodné sítě v Belgii udeřil blesk. Následoval výpadek elektrického proudu, který postihl i jedno z datových center Googlu. Samozřejmě okamžitě po tomto incidentu se automaticky spustily záložní baterie, takže došlo k obnovení všech funkcí datového centra.

Výpadek má i přesto na svědomí přibližně 0,000001 % ztrátu dat služby Google Cloud Platform. To se může zdát jako zanedbatelné množství, nicméně vzhledem k obrovskému objemu dat, která se v takovém datovém centru ukládá, jde o docela velký vzorek.

V obecné měřítku tak jde o zcela minimální ztrátu, nicméně na úrovni jedince tato ztráta může být docela zásadní. A co z toho plyne? Že bychom se na služby typu Google Cloud Platform neměli spoléhat bezvýhradně a cenná data zálohovat i tradičními cestami – například na externí HDD.

blesk

Zdroj: TNW

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře