Čtvrtek, 11 dubna, 2024
DomůNovinkyVysoké tržby přinesly Avastu druhé místo mezi světovými bezpečnostními hráči

Vysoké tržby přinesly Avastu druhé místo mezi světovými bezpečnostními hráči

Český Avast má za sebou další finančně úspěšný rok, jehož součástí byla i zdařilá akvizice společnosti AVG Technologies. Za rok 2016 vykázal tržby na úrovni 714 milionů dolarů a zisk EBITDA ve výši 353 milionů dolarů. Z pohledu tržeb se tak posunul na druhé místo mezi globálními poskytovateli bezpečnostních řešení.

„Máme za sebou skvělý rok, včetně akvizice AVG, a když se podíváte na finanční výsledky samotného Avastu za posledních pět let, uvidíte nejsilnější růst v našem oboru podnikání,“ řekl generální ředitel Avastu Vince Steckler a doplnil: „Jsem opravdu hrdý na celý náš tým a chci všem poděkovat. Integrace obou firem jde hladce, dokonce jsme v tuto chvíli dál, než jsme plánovali. Naším dalším cílem z pohledu tržeb je stát se světovou jedničkou mezi bezpečnostními firmami.“

Avast se stará o digitální bezpečnost více než 440 milionů uživatelů po celém světě. Chrání je před novými a stále zákeřnějšími hrozbami jako ransomware, úniky dat nebo útoky na IoT zařízení. K tomu využívá komplexní bezpečnostní řešení na bázi strojového učení nové generace. „Chceme dál vytvářet takové inovace, které za pomoci umělé inteligence zastaví hrozby v reálném čase, jako se nám to povedlo minulý pátek zablokováním WannaCry, největšího ransomwarového útoku v historii,“ upřesňuje Steckler.

V rámci vlajkových antivirových řešení Avast a AVG přibyde nová funkce, která zabrání hackerům špehovat uživatele přes webové kamery. Firma také uvede na trh novou verzi produktů pro malé a střední podniky a program pro své partnery a distributory.

V mobilní oblasti Avast pokračuje ve zkvalitňování nabídky pro mobilní operátory, kteří následně mohou svým zákazníkům nabízet chytré telefony a další zařízení s předinstalovanými ochrannými funkcemi pro lepší zabezpečení jednotlivců i rodin.

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře