Neděle, 14 dubna, 2024
DomůNovinkyDva programy na vytvoření timelapse videí vaším Android telefonem

Dva programy na vytvoření timelapse videí vaším Android telefonem

Timelapse videa, neboli videa s časovou prodlevou, jsou jedním z uměleckých způsobů, jímž lze rozpohybovat scénu. Základem jsou jednotlivé snímky, které ve výsledku poskládáte za sebe. Video je potom jakoby zrychlené a trošku trhané. 

Díky timelapse videím můžete zvýraznit některé přírodní krásy, například pohyb mraků, či pohyb lidí ve městě. Abyste dosáhli pěkných výsledků je třeba trpělivosti, statického místa na snímání scény a speciálního programu, který scénu zachycuje po delší dobu v samostatných snímcích. Na Androidu k takovému účelu máme hned dvě aplikace.

1. Droid Timelapse

Aplikace na pořizování timelapse videí zdarma a bez jakýchkoliv reklam. Podporuje vysoké rozlišení pořizovaných snímků a přichází i se šikovným časovačem, takže můžete libovolně měnit rychlost videí. V této aplikaci si dále můžete pohrát s autofokusem a barevnými efekty. Ovšem vzhledem k tomu, že aplikace je zdarma, nečekejte žádné pokročilé funkce.

droid

[appbox googleplay com.Nishant.Singh.DroidTimelapse]

2. Lapse It

Tato aplikace vás vyjde na necelé dva dolary (k dispozici i lite verze zdarma – její funkce jsou ovšem omezené). Za ně dostanete kvalitní aplikaci na pořizování time-lapse záběrů a to včetně mnoha pokročilých funkcí jako je podkreslování videí muzikou z vaší hudební knihovny, obracení toku času, vlastní nastavování počtu snímků, spousta filtrů, nebo přímé uploadování na váš YouTube kanál.

lapseit

[appbox googleplay com.ui.LapseIt]

[appbox googleplay com.ui.LapseItPro]

Zdroj: PhoneArena

Martina Lipertová
Martina Lipertová
Redaktorka na volné noze, ale především vášnivá hráčka videoher na všech myslitelných herních platformách včetně Androidu a Applu.
Další články

1 komentář

Diskuze je uzavřena.

Nejčtenější

Poslední komentáře