Sobota, 13 dubna, 2024
DomůNovinkyTip na aplikaci: Ovládněte fotoaparát iPhonu s Manual

Tip na aplikaci: Ovládněte fotoaparát iPhonu s Manual

S inteligencí našich telefonů je to tak, že občas selže. A platí to i pro fotografování – určitě jste zažili situace, kdy telefon viděl scénu jinak, než jste chtěli vy. Existuje řešení. Pokud chcete mít nad fotoaparátem svého iPhonu plnou kontrolu, zkuste Manual.

Myšlenka kanadského vývojáře Williama Wilkinsona byla jednoduchá – dát vlastníkům iPhonu možnost vykašlat se na automatiku fotoaparátu a nastavit si všechno po svém. Výsledkem je aplikace Manual, kterou si ve verzi 1.0 můžete stáhnout z App Storu.

Manual se s velikostí něco málo přes jeden megabyte specializuje výhradně na jedinou věc – manuální určení parametrů expozice (množství světla, která dopadne na snímač fotoaparátu). Ve zkratce jde vlastně o režim M z velkých fotoaparátů. Pohodlně a rychle můžete nastavit citlivost, rychlost závěrky a vyvážení bílé. Samozřejmostí je zapnutí/vypnutí blesku a Manual nabízí dokonce i možnost ručního zaostření. To všechno v líbivém a intuitivním prostředí.

Pro pokročilé fotografy Manual nabízí i funkce jako je režim fill pro použití blesku, bracketing a živé zobrazení histogramu. Všichni potom využijí pomocnou mřížku pro hledání zlatého řezu, která počítá i s čtvercovým, instagramovým formátem.

Aplikace je zatím ve verzi 1.0 a stáhnou si ji pouze ti, kteří již aktualizovali na iOS 8. Pokud hledáte řešení pro situace, kdy chcete být skutečnými vládci svého iPhonu, za necelých čtyřicet korun bude Manual váš. Stáhnout si ho můžete z Apple App Store:

[appbox id917146276 appstore ]

[dmalbum path=“/wp-content/uploads/dm-albums/Manual/“/]

Zdroj: Manual

Ondřej Trhoň
Ondřej Trhoňhttp://www.ondrejtrhon.cz
Přízemní intelektuál, fanoušek The Verge, student žurnalistiky v Praze a nenapravitelný milovník koček.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře