Čtvrtek, 28 března, 2024
DomůNovinkySamsung představil tablet Galaxy Tab 3, pomocí kterého lze i telefonovat

Samsung představil tablet Galaxy Tab 3, pomocí kterého lze i telefonovat

Korejská firma Samsung Electronics právě odhalila nástupce populárního tabletu Galaxy Tab 2. Nový model se jmenuje Galaxy Tab 3 a jeho přední část zdobí sedmipalcová obrazovka. Novinek je oproti starší generaci bohužel poskrovnu. Vzhledově vychází z top smartphonu Galaxy S4.

Uživatelé se mohou znovu těšit na dvoujádrový procesor. Frekvence povyrostla z kulatého 1,0 GHz na hodnotu 1,2 GHz. Zdvojnásobila se i uživatelská paměť, a to z 8 GB na 16 GB.

Úložiště je možné rozšířit o dalších 64 GB pomocí microSD slotu. Obě varianty (pouze s WiFi) bude možné zakoupit na začátku května. 3G verze se o měsíc opozdí.

Displej Galaxy Tabu 3 má bohužel stále WSVGA rozlišení 1024 × 600 bodů. Baterie nabídne kapacitu 4000 mAh. Oproti svému loňskému předchůdci se tablet nepatrně zmenšil.

Jeho rozměry jsou 188 × 111 × 9,9 milimetru, snížila se i hmotnost, a to na 306 gramů. Předinstalovaným operačním systémem je Android 4.1 Jelly Bean, který doplňuje nadstavba TouchWiz.

Tab

Zdroj: Samsung

Mirek Kočí
Mirek Kočí
Šéfredaktor serveru Světaplikací.cz. Dříve psal pro ExtraHardware.cz a Deník.cz, nyní občas přispívá do tištěných časopisů Týden a Faktor S. Ve volném čase se věnuje rodině, sportu a youtuberingu.
Další články

Nejčtenější

Poslední komentáře